Friday, June 24, 2011

3rd day 10DI

Semalam konon jer x mau dinner.. Aman lak dengan bangganya request kat ayah.. Aman teringin nak makan Nasi Ayam KFC la yah. Kan best kalau dapat makan malam nih.. hahahaha… haaa sudah, nak tanak mesti sy "tercilok2" gak makan tuh.. siap cakap ngan en. Asben, "jangan beli apa2 untuk ai tau". TAPII… dia belikan saya zinger burger 1 set.. marah tak????? Haruss lah pasang strategi. Bang, ai x mo makan malam ni.. Ai bawak pegi opis lah besok..hehehehe. nasib baik dia sporting x merajuk..

Pagi tadi sy bekpes Zinger beger okay! Tapi saya makan ayam sahaja.. rotinya diletak tepi (tips adalah dari En. Bici).

Kendian lunch sponsored by company.. Nasi Ayam set (buah betik, keropok ikan, salad, Ayam, muffin @ agar2 buah) saya makan ayam+sos+salad+agar2 buah + MUFFIN. Kantoi lagi disitu. Muffin itu sangat manis.. Saya tak makan buah sebab x suka betik masak. Kalau jeruk insyallah sy boleh habiskan 500gram sensorang. Btw, lunch time kan panjang. Apa lagi main badminton kita hari ni yee.. x sampai sejam pun.. Busuk beb.. bau bangkai tikus dalam dewan tu. Thanks to kak Enn coz sudi main badminton dengan saya..

Dinner ~ belum fikir lagi apa mau di mamam malam ni. Encik asben balik lambat, agak agak kalau malas masak, beli je burger untuk hero hero ku dirumah tu. Malam ni final maharaja lawak. Pesanan untuk diri sendiri malam ni, jangan beli sebarang junk food.. tengok je TV tu sambil minum air Kosong..

P/S*rasa macam nak peluk je timbang kat Gym tadi… lalalalalalalala…. Bahagianya kalau angka itu x bertambah.. walaupun static, sy tetap hepi..

5 comments:

  1. ina,diet!!kurgkn mkn mknn yg byak kolesterol..especially KFC..huhu...

    Gud luck aa!!=)

    ReplyDelete
  2. Ina, tahniah kerana berat berjaya di maintainkan.. =)

    Saya suka tengok Ina rajin bersenam.. kalau Ina betul² fokus dalam memilih makanan yang seimbang, insyaAllah Ina akan rasa badan semakin sihat.. =)

    Dan, bagus juga kerana memilih untuk makan daging burger saja dan tidak rotinya walaupun makanan fast food ini tidak elok. Hehehe..

    Keep it up ye Ina. Yakin boleh!

    ReplyDelete
  3. Iya bah Ina. Ko diet bah! hehe. Suka sa nama blog ko :)

    Sa suda memfollow :)

    ReplyDelete
  4. Azeanthy~ thanks for the kata kata semangat.
    Nadia~u re the best supporter. my idol... best bro....
    Faz~x sedap pun.. pas ni rehat panjang masuk KFC tuh
    Angel~ i folo u..

    ReplyDelete